Київрада забрала землю на Осокорках у скандального забудовника

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
kyivradaДепутати Київської міської ради на черговому засіданні 31 січня розірвали 5 договорів оренди з ТОВ «Контактбудсервіс», яке забудовувало зелену зону на Осокорках. Йдеться про ділянку площею понад 176 гектарів між Осокорками і Позняками, де планували побудувати сорок 25-поверхівок.

Про це повідомила прес-служба Київради.

«Ми надали «Контактбудсервісу» можливість до другого читання рішення про розірвання договору оренди сплатити борги місту, припинити судитися з містом щодо зменшення орендної плати та досягти порозуміння з територіальною громадою щодо забезпечення необхідної інфраструктури та зелених зон у районі забудови. Але забудовник вирішив проігнорувати громаду. Тому тепер договір оренди розірвано остаточно! Це рішення – серйозний сигнал для інших забудовників, які нехтують інтересами міста, інтересами громади», - наголосив мер Києва Віталій Кличко.

Підставою для розірвання договорів оренди, які було укладено 2005 року, є мільйонні борги перед містом та неосвоєння земельної ділянки у перші три роки.

«Ми маємо ряд суттєвих зауважень до «Контактбудсервісу». Наприклад, до проекту забудовника була низка зауважень, які він мав врахувати до наступного засідання Містобудівної ради. Та, замість цього, забудовник оприлюднив заяву, що продовжить будівництво. Окрім того, за даними Департаменту земельних ресурсів КМДА, винен міському бюджету понад 65 мільйонів гривень за оренду землі», - зазначив голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко.

Київрада зобов’язала компанію «Контактбудсервіс» звільнити територію та сплатити заборгованість за користування земельними ділянками. Рішення підтримали 77 депутатів.