Відсторонено директора Департаменту дозвільних процедур ДАБІ

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Chekomasova

Директора Департаменту дозвільних процедур Державної архітектурно-будівельної інспекції України Наталію Чекомасову відсторонено від виконання обов’язків. Про це порталу нерухомості МЕтри повідомили у прес-службі Держархбудінспекції.

«Зараз проводиться позапланова перевірка Департаменту дозвільних процедур ДАБІ. У зв’язку з чим директора департаменту Наталію Чекомасову відсторонено з 5 лютого 2019 р. терміном на 1 місяць», - зазначили у ДАБІ.

Слід зазначити, що вказаній позаплановій перевірці передували акції протестів громадськості. Під час акцій громадські активісти звертали увагу на численні порушення під час надання дозволів на будівництво ряду об’єктів класу наслідків СС-3 (зокрема, у столичних Пущі-Водиці і Харківському масиві) та вимагали звільнення директора департаменту дозвільних процедур ДАБІ Наталії Чекомасової.

Одним з перших про відсторонення директора вказаного департаменту ДАБІ заявив експерт з державного управління та містобудування, доцент кафедри дизайну середовища Держакадемії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну Віктор Глеба. Він виступив з критикою даної посадової особи та вказав на десятки дозволів, які були видані з порушеннями ДБН та Положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України.