На Львівщині з початку року за програмою здешевлення іпотеки держава компенсувала 2,19 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
55a4c900eb4ef

На Львівщині з початку року учасникам програми здешевлення вартості іпотечних кредитів держава компенсувала 2,19 млн. грн. Всього за час дії програми здешевленої іпотеки позичальникам Львівщини відшкодовано 9,95 млн. грн. Про це повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву з посиланням на директора Львівського регіонального управління установи Світлану Наумову.

Світлана Наумова запевнила, що держава сплачує в повному обсязі відсотки за кредитними договорами, укладеними раніше із 153 сім’ями Львівщини, які з 2012 по 2014 роки покращили свої житлові умови, скориставшись програмою здешевлення вартості іпотечного кредитування. В рамках цієї програми родини отримували довготермінові кредити під 16% річних у національній валюті, з яких вони виплачують лише 3%, а решту компенсує держава.

«Нові кредитні угоди в рамках програми здешевленої іпотеки не укладаються з 2014 року, коли державою було скорочено її фінансування. Втім, зобов’язання перед позичальниками щодо компенсації відсотків по укладеним за програмою угодам держава виконує в повному обсязі. Станом на серпень поточного року в рамках діючих угод, укладених з позичальниками Львівської області, державою сплачено 2,19 млн. грн. Всього за час дії програми здешевленої іпотеки позичальникам Львівщини відшкодовано 9,95 млн. грн. Сплата відповідної частини відсоткової ставки здійснюється вчасно згідно встановлених термінів», - зазначила директор Львівського регіонального управління Держмолодьжитла.