На столичний ЖК «ПОДОЛ ГРАД VINTAGE» накладено арешт

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Podil

Будівництво ЖК «ПОДОЛ ГРАД VINTAGE» за адресою: м Київ, вул. Вознесенський узвіз, 28-30 зупинено рішенням Подільського районного суду. Уже 20 лютого 2019 року судове рішення було виконано, і будмайданчик було опечатано. Об'єкт будівництва визнаний речовим доказом у кримінальному провадженні через виявлення ознак кримінальних правопорушень. Про це повідомив інтернет ресурс Наш дім Воздвиженка.

Згідно з текстом судового рішення, кримінальне провадження було розпочато за заявою Громадської організації «Громада Андріївський узвіз». Забудовника звинувачують в ігноруванні рішень Державної архітектурно-будівельної інспекції, а також відсутності дозволу Міністерства культури на веденні робіт в історичному ареалі міста.

Суд взяв до уваги, що в листі департаменту культури КМДА від 15.12.2017 р, №060-9591 сказано, що «будівництво ведеться в центральному історичному ареалі міста, в зоні охоронюваного ландшафту, в межах археологічної охоронної зони… на території Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ». За наявною в Департаменті інформації, починаючи з 2012 року, дозвіл на будівельні роботи за вказаною адресою забудови відділ не видавав. У Мінкульті також не реєстрували дозвіл на проведення земельних робіт і археологічних досліджень.

В рамках слідства було встановлено правопорушення з боку посадових осіб приватних комерційних структур, а саме: ТОВ «Фундація якісне житло», ТОВ «Укрбуд Девелопмент» і ТОВ «Північно-Український Будівельний Альянс». Ці посадові особи, не маючи ніяких прав на ведення будівництва, введення в експлуатацію та реалізацію житлових приміщень в м.Києві, заволоділи обманним способом коштами громадян, шляхом продажу їм прав на незавершений об'єкт будівництва за адресою: вул. Вознесенський узвіз, 28-30.

Громадські активісти акцентують увагу на тому, що раніше Державна архітектурно-будівельна інспекція вдруге анулювала дозвіл на проведення будівельних робіт від 30.12.2014 №ІУ 115143640678 на об'єкт «Будівництво житлового будинку з об'єктами соціально-культурного призначення та підземним паркінгом за адресою: вул. Вознесенський узвіз, 28-30, в Подільському районі міста Києва». Замовником цього будівництва виступає Київське учбово-виробниче підприємство №3 Українського товариства сліпих, забудовник - компанія «Північно-Український будівельний альянс» (на думку активістів, афільована з Укрбуд компанія).

Нагадаємо, на початку січня 2019 року громадські активісти Подолу почали безстроковий протест і встановили агітаційні намети біля майданчика будівництва ЖК. Жителі Подолу і Воздвиженки розгорнули кампанію зі збору підписів під петицією проти незаконного і ризикованого будівництва.