Кияни назвали кращі райони столиці

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kyiv-city-3

Жителі Києва визнали найбільш зручним районом для проживання Оболонський район столиці. Про це повідомило видання Інформатор, з посиланням на дані опитування сайту OLX.

Всього участь в опитуванні взяли 15,5 тисяч киян. Вони давали оцінки за п'ятибальною шкалою районам, виходячи з критеріїв безпеки, чистоти, інфраструктури, транспортної розв'язки і якості життя.

Так, Оболонський район, який став найкомфортнішим, отримав середню оцінку 3,3, випередивши Голосіївський район всього на 0,05 бала. При цьому, жоден з районів не отримав «двійку» - навіть «найнезручніший» для проживання Святошинський район отримав оцінку 3,1.

У той же час, найбільш комфортний для життя район опинився в середині списку найбезпечніших ділянок Києва. Так що, тим, хто підбирає житло з міркувань безпеки, в першу чергу, слід звернути увагу на Печерський район. Найбільш же небезпечним районом визнали Деснянський.

За якістю життя Оболонь теж в лідерах і поступається лише Голосіївському району. Цей же район виявився лідером і за чистотою. Слідом, з відривом в 0,1 бала, розташувався Деснянський. Якщо ж когось дуже хвилює якість роботи комунальних служб, то краще звернути увагу на Троєщину. Саме в цьому районі комунальники отримали найвищі оцінки.

За інфраструктурою кращим визнано знову Оболонський район, причому не тільки транспортної. Вона тут в такому надлишку, що для комфортного життя місцевим жителям потрібно «щоб в їхньому районі перестали будувати торговельні центри». Про таке поки можуть тільки мріяти жителі Голосіївського і Подільського районів, яким ТЦ ще не вистачає. А ось Троєщина і Солом'янський райони, на думку місцевих жителів, потребують закладах культури - театрах, кінотеатрах тощо. Проблеми з транспортом відчувають жителі Троєщини, яким не вистачає, зокрема, метро. Зі схожою проблемою зіткнулися і жителі Подільського району. У Дніпровському районі також скаржаться на проблему громадського транспорту.

При цьому, як не дивно, більшість опитаних воліли б залишитися жити в своєму районі, навіть якби у них була можливість переїхати. Виняток склали жителі Троєщини, чверть яких із задоволенням перебралася б на Оболонь. Крім Оболоні, в трійку найпривабливіших районів для можливого переїзду потрапили Печерський і Голосіївський райони.

rajon-me3-olx