Неподалік від злітної смуги аеропорту Жуляни побудують житловий будинок

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Terminal

Київська міська влада дозволила будівництво нового житлового будинку неподалік від злітної смуги аеропорту Жуляни. Як повідомило видання Киевласть, відповідні містобудівні умови і обмеження затверджені наказом Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації від 28 січня 2018 року № 83.

Передбачається, що нова будівля за адресою пров. Шевченко, 34 в Солом'янському районі Києва буде садибного типу. Гранична висота будівлі не повинна перевищувати 12 м, в ньому має бути не більше 4-х поверхів.

Замовником будівництва значиться фізична особа. Цільовим призначенням земельної ділянки площею 0,0407 га позначено будівництво та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), а функціональним призначенням - територія житлової садибної забудови, відповідно до детального плану території мікрорайону "Жуляни" в Солом'янському районі Києва, затвердженими рішенням Київради від 14 червня 2007 року №796 / 1457.

Сам будинок, сходи, огорожа та інші елементи конструкції не повинні розміщуватися поза межами червоних ліній вулиць або охоронних зон інженерних комунікацій.

Оскільки ділянка проектування потрапляє в зону звукового тиску до 80 дБ, забудовнику необхідно забезпечити виконання норм щодо допустимого рівня шуму в приміщеннях.
Ділянка проектування потрапляє в зону обмеженого використання території від аеропортів, зону особливого контролю (смуги повітряних підходів), тому при проектуванні необхідно враховувати вимоги Повітряного кодексу.