В Оболонському районі столиці завершать будівництво скандального довгобуду

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

У Київській міській державній адміністрації видали дозвіл на завершення будівництва житлових будинків за адресою вул. Сім'ї Кульженко, 22 в Оболонському районі столиці.  Будівництво зазначеного довгобуду було розпочато ще в 2002 році.

Як повідомило видання Кіеввласть, відповідні містобудівні умови і обмеження затверджені наказом Департаменту містобудування та архітектури КМДА від 21 січня 2019 року № 64.

Замовником будівництва значиться ПП «Стройінвестмонтаж» (ПП «Будінвестмонтаж»). Цільове призначення земельної ділянки площею 2,9 га визначено під будівництво і обслуговування багатоквартирного будинку. Умовна висота будівель складе 26,5 м. Вид використання ділянки: завершення будівництва на орендованій ділянці.

Частина земельної ділянки потрапляє на територію захисної зеленоЇ зони відповідно до Генплану Києва, а також в санітарно-захисну зону від промислових об'єктів і частково є зсувонебезпечною територією. Забудовника зобов'язують розробити заходи щодо захисту прилеглих будинків від руйнування під час будівництва.

Гранична висота будівлі повинна буде пізніше уточнюватися в проектній документації. Однак в разі проектування об'єкта вище 50 м, необхідно буде узгодити це з «Украероруху», Державіаслужбою та КП ГА Київ (Жуляни).

Будинки, сходи, конструктивні елементи будівлі та мережі повинні бути розміщені поза межами червоних ліній і оточуючих інженерних комунікацій.

Повинні бути передбачені місця для відпочинку дорослих і дітей, місця для паркування, автостоянок, передбачені умови забезпечення жителів об'єктами соціальної сфери. Забудовник повинен створити умови для вільного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями.

Зазначається, що будинок по вул. Сім'ї Кульженко, 22 досі не введений в експлуатацію, зокрема, через те, що забудовники, з якими інвестиційні договори уклали понад 150 осіб, передали свої повноваження третім особам, залишивши людей без житлової площі. Київрада в травні 2018 року прийняла рішення, яким передав ПП «Стройінвестмонтаж» (ПП «Будінвестмонтаж») земельну ділянку на вул. Сім'ї Кульженко, 22 для будівництва житлових будинків. Зазначене підприємство є правонаступником одного з забудовників вищезгаданого довгобуду.