Проектування радіоточки в кожній квартирі стане необов’язковим

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України пропонує вилучити застарілу радянську норму щодо необхідності обов’язково проектувати радіоточки у кожній квартирі. Відповідна пропозиція міститься у проекті нового ДБН В.2.2-Х:201Х “Житлові будинки. Основні положення”.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

“Живемо у 21 столітті, а в наших будівельних нормах досі містяться такі застарілі вимоги, як обов’язкове влаштування радіоточок у кожній квартирі. Звичайно, що зараз, у сучасному світі, це недоцільно та не актуально робити обов’язково. І до того ж це зайві витрати на оплату квартири. Яка наша пропозиція? Відмінити обов’язкове влаштування цих радіоточок у кожній квартирі, але залишити проектування таких установок по одній на будинок, щоб у разі екстрених та інших надзвичайних ситуацій черговий або конс’єрж будинку міг оперативно отримати інформацію та сповістити жителів”, - написав Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Лев Парцхаладзе додав, що сьогодні для отримання та передачі інформації у разі можливих екстрених та інших надзвичайних ситуацій використовується мобільний зв’язок. Проте у випадках, коли такий зв’язок заглушується або блокується, радіоточки є альтернативою.