Норму щодо обов'язкового проектування телефонних автоматів та абонентських ящиків в готелях скасують

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1

У проекті змін до державних будівельних норм щодо готелів (Зміна №1 у ДБН В.2.2-20-2008 “Будинки і споруди. Готелі”) пропонується вилучити низку обов'язкових вимог щодо проектування в готелях таких приміщень та об’єктів як телефонні автомати, абонентські ящики, каси купівлі театральних квитків, квитків на транспорт тощо. Зміни до ДБН вже затверджені та будуть опубліковані найближчим часом. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Прибираємо ще одну застарілу вимогу у чинних державних будівельних нормах - обов’язкове проектування неактуальні в наш час приміщень в складі готелей. Наприклад, телефонні автомати, абонентські ящики, театральні каси та каси квитків на транспорт, торгові кіоски. Це досі прописано у наших ДБН. Років 15 назад може це було би ще актуально, проте зараз немає сенсу. При цьому залишається можливість проектування в складі готелей різних об’єктів обслуговування, якщо це передбачено завданням на проектування. Наприклад, магазини, перукарні, хімчистки і так далі. Це підвищить комфорт людей, які проживають в готелях”, - написав Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, це також дозволить забезпечити більшу функціональність приміщень в готелях відповідно до потреб відвідувачів.