Вторинне житло Харкова за пів року подорожчало на 2,4%

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
?????????????????????????????????????????????????????????

Вторинне житло Харкова, починаючи з вересня 2018 року, демонструє стабільне цінове зростання. За останніх 6 місяців тут воно подорожчало на 2,4%. Про свідчать дані Інформаційно-аналітичного центру Компанії «Олімп Консалтинг».

Як зазначили аналітики компанії, лише протягом лютого цього року квадратний метр вторинного житла в місті подорожчав на 1$ в усіх районах Харкова і тепер коштує в середньому 552$.

При цьому, у найдорожчому районі міста, Шевченківському квартири, що були у використанні, наразі коштують близько 655 $ за кв.м., а у найдешевшому, Основ’янському – близько 500 $ за кв.м.

Експерти вказують на загальну тенденцію зростання цін на вторинну нерухомість в українських містах та прогнозують її подальше подорожчання. Зокрема, Віце-президент ВОО «Ліга експертів України» Андрій Гусельников впевнений, що ціни б/в житла в багатьох містах вже досягли свого мінімуму і далі рухатимуться вгору.

«З 23 обласних центрів України ми у 16 бачимо позитивну цінову динаміку. Гадаю, в цьому році в усіх великих регіональних центрах ми побачимо зростання на 2-5%», - сказав експерт.

В «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.

kharkiv