Будівельна галузь увійшла у трійку лідерів за об’ємами вкладених інвестицій

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
12

Будівельна галузь увійшла в трійку лідерів серед сфер та видів діяльності, в які було вкладено найбільше капітальних інвестицій за підсумками минулого року. У трійку найбільших за об’ємами інвестицій галузей України в 2018 році також увійшли промисловість і сільське господарство.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе під час відкриття щорічної будівельної виставки InterBuildExpo 19 березня у Києві.

“Економіка України поступово виходить із кризи. Тільки за 2018 рік об’єми капітальних інвестицій в країну збільшилися на 28%. У цьому ключі будівельна галузь показує значний прогрес та зростання. Вона увійшла в трійку лідерів за об’ємами вкладених інвестицій протягом минулого року”, - сказав він.

Згідно з даними статистики, інвестиції у будівництво в 2018 році склали 52 млрд грн, що на 3% більше ніж в попередньому році. Це становить 10% від загального обсягу інвестицій в Україну за 2018 рік.

Лев Парцхаладзе також підкреслив досягнення України у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за показником “Отримання дозволів на будівництво”. “За 2 роки ми зробили неабиякий ривок за будівельним компонентом у рейтингу Doing Business - з 140 місця до 30-тки кращих. Це дуже важливий сигнал, який демонструє інвесторам, куди можна і потрібно інвестувати. До того ж, нагадаю, що кожний пункт у загальному рейтингу дає можливість додатково залучити близько 600 млн доларів в економіку країни щорічно”, - додав заступник міністра.