Метро на столичному Виноградарі обіцяють відкрити до кінця 2021 року

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
imgbig

У Києві презентували, як відбуватиметься будівництво нових станцій метро Сирецько-Печерської гілки на Виноградар. Плани активної фази робіт, яка вже розпочалася, представив мер столиці Віталій Кличко.

Як повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації, Віталій Кличко заявив, що в кінці грудня 2021 року в експлуатацію планують ввести дві нових станції - «Мостицька» та «Проспект Правди». Презентація відбувалася і за участі Президента України Петро Порошенко.

«Нікого не треба переконувати в тому, наскільки необхідним є збільшення кількості станцій столичного метрополітену. Київ росте. Щороку в місті стає на 200 тисяч мешканців більше. Це тільки за офіційними даними. І метрополітен - наймасовіший вид громадського транспорту. Щодня столичним метро користується понад півтора мільйона пасажирів», - відзначив Кличко.

Кличко також зазначив, що в планах міської влади, окрім перших двох станцій, будівництво ще двох станцій метро Сирецько-Печерської лінії – «Виноградар» і «Маршала Гречка». Протяжність нової ділянки з 4 станцій буде майже 7,5 кілометрів. Також спорудять нове електродепо, оскільки довжина лінії перевищує 20 км.

Розвиток лінії передбачено від станції «Сирець» в напрямку перетину вулиць Білицька та Північно-Сирецька, далі по вул. Межовій до перетину з проспектом Правди з перспективою подальшого продовження цієї лінії до площі Тараса Шевченка. Введення їх в експлуатацію дозволить перевозити цією гілкою метро 34 тисячі пасажирів за годину. Загальна вартість будівництва 4 станцій складатиме, за розрахунками на сьогодні, понад 11 мільярдів гривень.

Майже 6 мільярдів коштуватиме місту будівництво двох станцій першої черги - «Мостицької» та «Проспекту Правди».

«Ми з вами знаходимося на будівельному майданчику біля станції метро «Сирець», з якого розпочинаються основні будівельні роботи. До цього тривали підготовчі. Зараз тут відбуваються роботи з розкриття монтажно-демонтажної шахти та підготовка до облаштування підіймального обладнання і спуску технологічного обладнання, - заявив Кличко. - Завдання у метробудівців чітке - робити все якісно і з дотриманням термінів. Ще раз підкреслю: протягом найближчих двох років перші дві станції метро на Виноградар ми повинні ввести в експлуатацію! Київ розвивається і змінюється. І ми робимо все, щоб оновлювати і розвивати міську інфраструктуру», - підкреслив мер столиці.