Землю тепер можна зареєструвати онлайн

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
IMG-68c1b0e2aebbf17d1d3e995270541d7d-V

З 19 березня набула чинності постанова Кабміну № 710, прийнята ще 18 липня 2018 року, якою вносяться зміни до Порядку ведення Державного земельного кадастру.

Як повідомляє ЮрЛіга, постановою, зокрема, вводиться онлайн-моніторинг всіх видів заяв, які обробляються в Державному земельному кадастрі. Сервіси відкритого моніторингу нададуть заявнику можливість контролювати стан готовності необхідних документів і отримувати актуальну інформацію про можливості їх отримання у відповідному Центрі надання адміністративних послуг.

Для пошуку стану і результату розгляду кожного окремого звернення на офіційному веб-сайті Госгеокадастра створюються і функціонують відповідні веб-сервіси.

Для пошуку звернення за допомогою веб-сервісу застосовуються:

- реєстраційний номер звернення;
- кадастровий номер земельної ділянки;
- обліковий номер об'єкта Державного земельного кадастру;
- номер витягу, викопіювання або довідки з Державного земельного кадастру.

Інформацію про стан і результаті розгляду кожного окремого звернення будуть оновлювати на офіційному веб-сайті Госгеокадастра не рідше одного разу на добу із зазначенням дати і часу останнього оновлення.

Фізичні та юридичні особи, які бажають зареєструвати земельну ділянку, отримали можливість подати заяву та необхідну документацію через розробника відповідної документації із землеустрою, тобто сертифікованого інженера-землевпорядника. Такі документи подаються в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису сертифікованого інженера-землевпорядника.

Крім того, встановлено термін надання викопіювання з картографічної основи Державного земельного кадастру, кадастрової карти (плану) - три робочі дні з дня отримання заяви про надання відомостей з Державного земельного кадастру.