Влада Києва оприлюднила перелік будинків, яким відключать електрику через борги

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
imgbig(4)

Будинки, які отримують електроенергію від «Укрінтеренерго», повинні розрахуватися з боргами до кінця березня, оскільки електрику їм надають тимчасово. Інакше буде здійснено відключення послуги. Про це під час зустрічі з керівниками ОСББ, приватних підприємств, які здійснюють обслуговування і мають ризик припинення послуги електропостачання, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За його словами, Закон України «Про ринок електричної енергії», що набув чинності з 1 січня 2019 року вимагає дотримання чітких правил та вчасного розрахунку за спожиту електроенергію для юридичних осіб. В іншому випадку – на боржників чекає автоматичне подання на відключення послуг.

«У кінці березня термін угоди з «постачальником останньої надії» спливає. Крім того, кілька будинків ще й мають заборгованість, що не дасть змогу їм обрати іншу компанію-постачальника та спричинить відключення послуги. Серед них будинки:
• на вулиці Шумського, 3-Г, 10-Б;
• Харківському шосе, 19, 19-А, 19-Б;
• Червонозоряному проспекті, 42-А;
• вул. Закревського, 101,
• вул. Голего, 7-В.
Місто готове надати необхідну допомогу для врегулювання ситуації. Однак активи цих будинків мають забезпечити ефективну комунікацію з людьми та донести об’єктивну інформацію», - сказав Петро Пантелєєв.