Кожна 5 угода на ринку первинної нерухомості є сумнівною

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
BRDO

З 2015 року українці щорічно вкладають більше 1 млрд євро на рік в первинну нерухомість. Проте кожна 5 угода на ринку первинної нерухомості є сумнівною. Такі дані оприлюднила громадська організація “Офіс ефективного регулювання” (BRDO) під час case study «Забудовник vs Держава. Хто зверху?», проведеної в рамках будівельної виставки InterBuildExpo 2019.

На думку спікерів заходу, подолати негативні явища на ринку первинної нерухомості допоможе максимально прозора дозвільна система та створення відповідних електронних сервісів.

«Застарілі процедури, непрозорі схеми, невмотивовані відмови і відсутність онлайн подачі заважають розвитку та веденню бізнесу. Значно полегшити цей процес може створення Е-кабінету забудовника», - наголосила керівник сектору «Будівництво» BRDO Олена Шуляк.

Спікери заходу зазначили, що в Україні потрібно покращувати комунікацію між учасниками ринку і задовольнити потреби усіх сторін. Електронні сервіси для суб’єктів містобудівної документації дозволять збудувати цивілізовані відносини між забудовником та державою, та будуть іще одним кроком на шляху до подолання корупції.

«Електронний кабінет забудовника може дати певну аналітику щодо діяльності експертних організацій і їх компетенції. Нам потрібен неабиякий час, щоб держава ставала сервісом і допомагала формувати привабливий інвестиційний та бізнес-клімат в Україні», - впевнені у BRDO.