Будівництво на місці щойно зруйнованого дитсадка в центрі Києва призупинили

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
dcim05043

В Голосіївській Райдержадміністрації пройшла протокольна нарада щодо знищення дитячого садочку у центрі Києва на вул. Велика Васильківська, 102 і загрози будівництва багатоповерхового житла. За його підсумками було вирішено призупинити будь-які роботи в цьому місці до ознайомлення з документами. Про це повідомив голова Громадської ради при Голосіївській Райдержадміністрації Олександр Юрченко.

Читайте також: Щільність житлової забудови обмежено новими ДБН

«Вже сьогодні зареєстровані на Кіпрі забудовники, яких пов'язують з бандою Януковича, захопили прибудинкову територію будинку. Погрожували пенсіонерам та активістам. Я викликав правоохоронні органи, щоб зафіксувати захоплення Київської землі гостями столиці. Місцеві мешканці написали заяви про погрози. Працівники ЖЕО-102 підтвердили захоплення прибудинкової території. Кияни у відчаї. Їх просто виживають. Коли закінчиться будівельний терор столиці?», - написав Олександр Юрченко на своїй сторінці у Facebook.

Олександр Юрченко наголошує, що місцева спільнота виступає проти будівництва в цьому місці багатоповерхівки та вимагає повернення земельної ділянки, на якій розташовувався дитячий садочок, у власність територіальної громади міста Києва. За його словами, фахівці, які ознайомилися з макетом будівництва, стверджують, що проект будівництва є асоціальним та таким, що має на меті знищення киян, які живуть в сусідніх будинках. Депутат Київради Леся Пинзеник звернулася до прокуратури з вимогою надати оцінку, на її думку, незаконній приватизації дитячого садочку. Голова Голосіївської РДА попросив забудовників надати експертні оцінки проекту, дозвільну документацію та обдумати розроблення альтернативного проекту будівництва.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2018 року набули чинності нові державні будівельні норми щодо містобудування (ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій»), якими введені граничні показники щільності населення мікрорайону 150-450 осіб/га, що допускається перевищувати в крупних та найкрупніших містах максимально на 20%.