В Україні потрібно збудувати ще мільярд квадратних метрів житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

В Україні потрібно збудувати ще близько мільярда квадратних метрів житла, щоб задовольнити потреби населення України. Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе під час інтерв'ю порталу «МЕтри».

«Якщо подивитися на європейські країни, то там у середньому на одну людину припадає десь 50 кв. м житла. А у нас – близько 23 кв. м на людину. Крім того, у нас величезна кількість зношеного та застарілого житла. Якщо ми щорічно будуємо близько 15 млн кв. м житла, а потрібен мільярд, то для задоволення всієї потреби існуючими темпами нам потрібно буде ще близько 70 років», - сказав Лев Парцхаладзе.

Водночас, заступник міністра вважає, що під час будівництва житла потрібно враховувати і рівень доходів населення. Тому, на його думку, не треба забувати про такі інструменти вирівнювання платоспроможного попиту, як іпотека, лізинг тощо.

«Якщо зростатиме рівень доходів населення, буде зростати і рівень продажів житла. Багато в чому цьому сприятимуть такі інструменти, як іпотека, орендне житло, лізинг. Тому важливо, щоб ці інструменти розвивалися», - наголосив Лев Парцхаладзе.