Державна програма доступного житла не вплине на будівельний ринок

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
img (8)

Обсяги фінансування програми «Доступне житло», передбачені Держбюджетом, не можуть вплинути на ринок будівництва житла. Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе під час інтерв'ю порталу «МЕтри».

«Наше Міністерство давало запит на бюджетне фінансування реалізації цієї програми в розмірі 1 млрд грн. Але зрозуміло, що бюджет теж не гумовий. Тож в 2019 році на виконання програми передбачено лише 100 млн грн– це крапля в морі. Їх вистачить для того, щоб програмою скористалися трохи більше 300 сімей», - сказав Лев Парцхаладзе.

Крім програми «Доступне житло» в Україні на державному та регіональних рівнях діє велика кількість розрізнених житлових програм. І це, на думку заступника міністра, відповідає загальному процесу децентралізації владних повноважень, що триває в нашій країні.

«У рамках децентралізації це нормальний процес. Органи місцевої влади на своєму рівні краще бачать ситуацію і намагаються вирішити цю проблему відповідним чином. Ми розуміємо, що не скрізь у наших регіонах найвищий рівень культури місцевих керівників. Відповідно люди не можуть отримати необхідну їм допомогу. Але, я впевнений, усе налагодиться. Це еволюційний шлях», - зазначив Лев Парцхаладзе.