Уряд спростив будівництво нескладних військових споруд у Луганській та Донецькій областях

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1

Кабінет Міністрів України затвердив постанову, згідно з якою здійснення нового будівництва, реконструкції, реставрації та капітального ремонту військових аеродромів, арсеналів, баз та складів, комунальних споруд та інженерних мереж (з класом наслідків СС1, СС2) на території військових частин (підрозділів), установ та організацій Збройних Сил України, Національної гвардії та Служби зовнішньої розвідки не потребує отримання дозволів. Це стосується заходів із забезпечення національної безпеки та оборони у Луганській та Донецькій областях. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Постановою КМУ від 20 березня 2019 року №236 затверджено зміни до Переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

“Зараз, під час дуже складної військової ситуації на Сході України потрібно своєчасно забезпечувати всі належні умови для підвищення обороноздатності України. Тому для прискорення будівництва необхідних військових споруд в Луганській та Донецькій областях, було прийнято рішення здійснювати нове будівництво, реконструкцію та капремонт військових аеродромів, арсеналів, складів та інших нескладних споруд на території військових частин без отримання дозволу ДАБІ”, - написав Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, це стосується нового будівництва, реконструкції, реставрації та капітального ремонту об’єктів казармено-житлового фонду військових містечок (крім житлових будинків).

Нагадаємо, 7 червня 2017 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №406, якою затвердив Перелік будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання та після закінчення яких об‘єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.