В Україні тепер можна відстежувати інформацію про нерухомість онлайн

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
kvartyra2

Український сервіс моніторингу реєстраційних даних «Опендатабот» запустив реєстр, за допомогою якого можна відстежувати інформацію про нерухомість. Про це повідомляється на сайті сервісу.

Як зазначають співробітники сервісу, будь-яка операція з нерухомістю – це привід перевірити інформацію про власника та об’єкт, який цікавить. До таких ситуацій належать:

  • Договір купівлі-продажу.

  • Договір міни.

  • Дарування.

  • Спадковий договір.

  • Приватизація житла державної чи комунальної власності.


Для того щоби перевірити інформацію про нерухомість достатньо додати Опендатабот в месенджері, ввести податковий номер (ІПН) власника або код компанії та дізнатися про майно, яке йому належить. Після цього можна підписатися на об’єкти цього власника.

Більш детальну інформацію розробники сервісу готові надавати вже на платній основі. Такі дані доступні у виписці з реєстру. Ця послуга коштує 23 гривні і її можна отримати безпосередньо в боті. Виписка міститиме повну інформація про об’єкт, інформацію про власника, частки власності та підставу виникнення права власності. Також у виписці буде інформація про обтяження. Наприклад, чи знаходиться майно під заставою.

Для того щоби через сервіс отримати витяг про нерухомість достатньо додати Опендатабот в месенджері, ввести податковий номер (ІПН) власника або код компанії та дізнатися про майно, яке йому належить. Після цього треба сплатити 23 гривні та отримати витяг з реєстру нерухомості.