Вперше за останні 3 роки продажі новобудов програють вторинному ринку

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
bagatopoverhivka

Продажі житла на вторинному ринку перевищили продажі квартир у новобудовах. Про це повідомляє ЛігаБізнесІнформ з посиланням на ARPA Real Estate.

За 9 місяців у Києві уклали близько 6,8 тис. угод з продажу житла. Це на 1,6% більше, ніж за цей період торік.

За цей час суттєво збільшилися продажі квартир на вторинному ринку. Тут продали 3,5 тис. Квартир, що складає 52% від усіх продажів. Вторинний ринок нерухомості вперше за останні 3 роки перевищив продажі у новобудовах. У позаминулому році на вторинному ринку продавали 40% квартир від усіх продажів, торік - 47%.

Українці частіше купують квартири на "вторинці", бо з новобудовами пов'язано багато афер, переконані в Асоціації професійних управляючих нерухомості.

Нагадамо, 15 липня Генеральна прокуратура України повідомила про затримання керівника групи будівельних компаній,  відомої як "Укогруп", Анатолія Войцеховського за підозрою в організації та керівництві організованою групою для самовільного зайняття земельних ділянок у місті Києві, використання їх у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів в будівництво, ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн.