Влада Києва теж отримала контрольні та дозвільні функції у сфері будівництва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
???????????????????????????????????????????????????????????

Влада Київа в рамках децентралізації сфери держархбудконтролю також отримала нові містобудівні повноваження, зокрема додаткові інструменти для регулювання будівництва в столиці. Про це повідомила прес-служба ДАБІ.

За словами Голови Держархбудінспеції Олексія Кудрявцева, після отримання нових функцій КМДА розширила комплекс своїх повноважень, які дозволять їй ефективніше протистояти проблемам незаконного будівництва.

«Якщо раніше первинні дозвільні документи, зокрема, право на землю, містобудівні умови та  обмеження, видавало місто, а декларацію чи дозвіл – ДАБІ, то тепер КМДА зможе скоординувати й узгодити ці процеси. Маючи під рукою увесь масив містобудівної інформації та кадровий ресурс, міська влада здатна ефективніше контролювати роботу будівельних майданчиків, виявляти порушення містобудівного законодавства якщо такі мали місце та сприяти процесу притягнення порушників до відповідальності», — переконаний Олексій Кудрявцев.

Він також наголосив, що показниками якісної роботи новоутвореної муніципальної інспекції можуть стати врегулювання проблем незаконних забудов, підвищення якості надання адміністративних послуг та зменшення рівня соціальної напруги в суспільстві.

В той же час за діяльністю новоствореного органу держархбудконтролю здійснюватиметься державний нагляд з боку Держархбудінспекції. Таким чином  громада міста Києва матиме додаткові важелі впливу, зокрема, право апеляції на дії місцевої влади у сфері регулювання будівництва.

Нагадаємо, що станом на сьогодні вже 11 обласних міст отримали повноваження держархбудконтролю. Серед них такі міста як Ужгород, Луцьк, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Чернівці, Харків, Одеса, Херсон, Маріуполь.