Торік на утримання Держмолодьжитла держава витратила майже 60 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У 2018 році загальна сума витрачених коштів на утримання Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та його регіональних управлінь склала майже 56,94 млн грн. Такі данні надало Держмолодьжитло у відповідь на запит порталу "МЕтри".

Таким чином на утримання Держмолодьжитла торік держава витратила більше коштів, ніж було передбачено Держбюджетом на окремі житлові програми, що реалізовує ця установа. Зокрема, для реалізації програми пільгового молодіжного кредитування у 2018 році держава збільшила статутного капітал Держмолодьжита на 30 млн. гривень. Цього року, ці, фактично безоплатно отримані від держави кошти, Держмолодьжитло спрямовує на надання молодіжних кредитів за ставкою 18%.

Також, кошти, які пішли у 2018 році на утримання Держмолодьжитла, виявились лише на 43% меньше видатків, що були передбачені на державну програму підтримки для будівництва та придбання доступного житла. Торік 100 млн. грн, передбачених Держбюджетом, за цією програмою пішли, зокрема, на допомогу внутрішнім переселенцям та ветеранам АТО, які мали право на держпідтримку у вигляді 50% вартості житла.