Кількість звернень про переведення столичної житлової нерухомості в нежитлову зросла в 3 рази

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kyivrada

З 2016 року кількість звернень про переведення столичної нерухомості з житлового фонду в нежитлову, оброблених Департаментом містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, збільшилася майже в три рази. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив депутат Київради Олександр Пабат.

За словами депутата, такі результати київська влада пов'язує з прийняттям у 2015 році рішенням Київради «Про дерегуляцію та спрощення порядку переведення житлових будинків і житлових приміщень в нежитлові в місті Києві», яке передбачає спрощення порядку зміни призначення приміщень та будівель.

Тепер при переведенні житлового приміщення (квартири, житлового будинку) в нежитлове готується дозвіл про таке переведення без визначення функціонального призначення приміщення.

Згідно з даними наданими депутатом, в 2016 році Департаментом містобудування та архітектури КМДА було оброблено 85 звернень про переведення нерухомості з житлового фонду в нежитловий. У 2017 році кількість таких звернень зросла до 138, а в 2018 році – до 257.