Зарплата голови Держмолодьжитла в 2 рази вище ніж у Президента України

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Komnatnyy-vop

Заробітна плата голови Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергія Комнатного за минулий рік в 2 рази перевищила зарплату Президента України та в півтора рази зарплату Прем’єр-міністра України. Про це свідчать дані, оприлюднені чиновниками в своїх електронних деклараціях за 2018 рік, які вони зобов’язані надавати щорічно.

Згідно з електронною декларацією голови Держмолодьжитла, його заробітна плата за 2018 рік склала 683015 грн. Це в два рази вище, ніж у Президента України Петра Порошенка, який в минулому році отримав зарплату у  336 000 грн, та в півтора рази більше ніж у Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, який в минулому році отримав зарплату у 443430 грн.

Крім того, відповідно до даних, які Держмолодьжитло надало у відповідь на запит порталу МЕтри, середня заробітна плата співробітників Держмолодьжитла за рік складає близько 145 тис. грн. Таким чином зарплата голови Держмолодьжитла у понад 4,5 рази більше, ніж отримує решта співробітників цієї установи.

Нагадаємо, раніше заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе у інтерв’ю порталу МЕтри зазначив, що коштів у розмірі 100 млн. грн., передбачених у 2019 році на програму «Доступне житло» вистачить для того, щоби надати держпідтримку трохи більше 300 сімей. Дану програму реалізовує Держмолодьжитло.