У Києві демонтують та вивозять частини Шулявського шляхопроводу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри

ShuliavKa


Частини Шулявського шляхопроводу демонтують та вивозять. Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Дмитра Давтяна. Він вважає швидкість виконання робіт задовільною і сподівається, що перший етап нової конструкції буде готовий вже до кінця поточного року.


«Роботи на об’єкті тривають без упину, Шулявський розбирають на блоки та вивозять на утилізацію. Робимо це за допомогою «мегадомкрату» – його привезли з Нідерландів, він називається ABC, розроблений і зібраний компанією Mammoet. Домкрат дозволяє у короткі терміни розбирати і збирати мости, і це здійснюється великими модульними блоками – шляхопровід розрізають і розбирають на частини, які потім вивозять», – коментує заступник голови КМДА.


Дмитро Давтян наголошує – основну частину робіт намагаються здійснювати у темний час доби, щоб мінімізувати перекриття руху.


«Затори, звісно, є, але цього не уникнути. До кінця квітня ми маємо надію повністю розібрати конструкцію», – підсумував Дмитро Давтян.


Нагадаємо, реконструкція шляхопроводу триває вже місяць, її почали 17 березня. За оцінками експертів, реконструкція триватиме приблизно 17 місяців, витрати на торгах уже склали приблизно 630 мільйонів гривень.