Промзона в центрі Києва піде під соціальну забудову

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1

Департамент містобудування та архітектури міста Києва замовив оновлену містобудівну документацію задля реновації промислової території Печерська та, зокрема, будівництва школи на 990 місць. Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на Головного архітектора м. Києва – директора Департаменту містобудування та архітектури Олександра Свистунова.

«Київ зараз переживає той етап розвитку, який великі міста Європи пройшли 20-30 років тому, а саме: прагматичного використання занедбаних промислових територій. Сучасне виробництво не потребує настільки великої площини та й найчастіше взагалі виноситься за місто, тому ми маємо ефективно розпоряджатись вивільненими ділянками. Що хоче бачити місто на таких ділянках? У першу чергу, об’єкти соціальної інфраструктури: садочки, школи, культурні та спортивні центри. Саме тому проектувальник передбачив відповідно до вимог технічного завдання на оновлення містобудівної документації школу на 990 місць, більше 350 місць у садочках та майже 15 тисяч квадратних метрів під заклади культури та спорту», – наголосив Олександр Свистунов.

За словами столичного головархітектора, проект зараз відкрито для загального обговорення лише з однією метою – зібрати всі зауваження від фахівців та громадськості.

«Є встановлений законом термін, і ми будемо приймати ці зауваження та максимально враховувати їх у проекті містобудівної документації. Для нас важливо насамперед поважне ставлення до міста та відповідність чинному законодавству. Без обговорення з громадськістю ми в жодному разі не допустимо проект до наступного етапу», – підкреслив Олександр Свистунов.
У Департаменті містобудування та архітектури наголошують, що в своїх технічних завданнях на розробку оновленої містобудівної документації вимагають, у першу чергу, саме розвитку соціальної інфраструктури й обов’язкового дотримання будівельних норм та законів України.