Українці і будівництво: хто працює нелегально у Чехії

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
????????????????????????????????????

У 2018 році в Чехії було зафіксовано 4583 людей, які незаконно працювали на підприємствах цієї країни. Найчастіше нелегали працювали у секторі будівництва, а також виробництва та торгівлі. Найбільша кількість нелегальних робітників у цій країні - громадяни України.

Про це повідомила прес-служба Державної інспекції з питань праці Чеської Республіки.

Відповідно до повідомлення, торік у Чехії було проведено 8 339 перевірок, спрямованих на виявлення незаконної зайнятості. В результаті було виявлено 4 583 незаконно зайнятих осіб. У 763 випадках це були громадяни Чеської Республіки, у 225 випадках громадяни ЄС (найчастіше особи з словацькою, румунською та болгарською громадянством), а також 3595 випадків іноземців, громадян третіх країн.

Найчастіше нелегальні працівники були з України (2873), В'єтнаму (285) і Молдови (197). Також в країні нелегально працювали громадяни Сербії, Узбекистану, Білорусі та Росії.

При цьому Чеська інспекція з питань праці звертає увагу на той факт, що українські працівники насправді часто мали відповідне оформлення в інших європейських компаніях (переважно польських). Втім, польські компанії, маючи договорні стосунки з чеськими компаніями, надсилали працевлаштованих у Польші українців до Чехії не подбавши про їх відповідне оформлення у цій країні.