Площу перед центральним входом столичного ВДНГ повернули у власність комплексу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
VDNG

Площу перед центральним входом Національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ) у Києві повернули у власність комплексу. Про це повідомила прес-служба НК "Експоцентр України".

“Понад восьми років боротьби позаду! Площа перед центральним входом офіційно належить ВДНГ”, - йдеться на офіційній сторінці ВДНГ у Facebook.

Спір навколо площі перед входом на територію ВДНГ почався ще 2011 році, коли поруч відкрили нову станцію метро. Тоді один з забудовників вирішив збудувати на цій ділянці торгово-офісний центр з підземним паркінгом.

На думку менеджменту ВДНГ, ця ідея ставила під загрозу унікальний архітектурний ансамбль виставкового центру, оскільки вид на нього був би закритий новобудовою.

У 2014 році керівництво ВДНГ за підтримки громадськості та, зокрема, мера Києва Віталія Кличка, апарату президента України тощо почав оскаржувати плани забудовника в судовому порядку.

Суд виніс рішення на користь ВДНГ, у зв'язку з чим ділянку перед центральним входом передано в постійне користування "Експоцентру".

Наразі цю ділянку використовують як автомобільну парковку для відвідувачів ВДНГ.