На Київщині прокуратура подала позов проти забудовника за несплату внеску пайової участі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
3

У Вишгородському районі, що у передмісті Києва, забудовник, який побудував магазин, вирішив уникнути оплати пайової участі. Договір пайової участі так і не був укладений, у наслідок чого місцевий бюджет не отримав 125 тис. грн.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.
“Києво-Святошинською місцевою прокуратурою встановлено, що забудовником, як замовником будівництва в Департаменті державної архітектурно-будівельній інспекції у Київській області зареєстрована Декларація про готовність об’єкта (магазин у с. Лебедівка Вишгородського району Київської області) до експлуатації. Однак в подальшому, у супереч вимоги Лебедівської сільської ради та в порушення вимог чинного законодавства забудовником не укладено договір пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села та не сплачено до сільського бюджету грошових коштів в сумі близько 125 тис грн.» - йдеться у повідомленні.

Внаслідок дій забудовника Лебедівська сільська рада була позбавлена права отримати на розвиток інфраструктури населеного пункту відповідну суму коштів (упущена вигода).

У зв’язку з цим, місцевою прокуратурою до Вишгородського районного суду Київської області подано позов в інтересах Лебедівської сільської ради до забудовника про відшкодування вказаної суми збитків.