Компанія корпорації “Укрбуд” попереджає про можливе банкрутство через штраф Антимонопольного комітету

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
kaski

Одна з компаній корпорації “Укрбуд”, ТОВ «Північно-український будівельний альянс» заявляє, що не погоджується з рішенням Антимонопольного комітету України про штраф за змову на тендерах. У компанії вважають накладений штраф непідйомним, що може призвести до банкрутства підприємства.

Про це йдеться у заяві ТОВ «Північно-український будівельний альянс», оприлюдненій на офіційному сайті компанії.
Компанія вважає рішення АМКУ неправомірним та стверджує, що не вступало у змову з жодним учасником жодного з тендерів, у яких брало участь.

“По кожному з пунктів, які Київське обласне територіальне відділення АМКУ представило в якості доказів, неодноразово надані аргументовані пояснення, які на жаль, були повністю проігноровані колегією. Окремо підкреслюємо, що зазначені тендери були проведені майже рік тому – у травні та червні 2018 року відповідно. Проте керівництво АМКУ чомусь вирішило дочекатися, доки відповідні роботи, а також роботи по інших тендерах, увійдуть в активну фазу», - йдеться у заяві компанії.

У Північно-українському будівельному альянсі вважають накладений штраф непідйомним, що може призвести до банкрутства компанії. У цьому разі вона не зможе виконувати покладені на неї зобов’язання з будівництва важливих інфраструктурних проектів. Як по зазначених тендерах, так і по інших, зокрема, з реконструкції столичного Шулявського шляхопроводу.

ТОВ «Північно-український будівельний альянс» наголошує, що буде й надалі відстоювати свою правову позицію у порядку, передбаченому чинним законодавством України.

Як раніше повідомляв портал “МЕтри”, тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України оштрафувала ТОВ «Північно-український будівельний альянс» та ТОВ «Спецбуд-Плюс» на загальну суму 149 млн 930 тис. грн за змову на двох тендерах.