Київрада заборонила передачу землі та майна міста російському бізнесу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1 (2)

Київська міська рада прийняла рішення, яке передбачає встановлення заборони передачі комунального майна та землі юридичним особам зі статутним капіталом держави-агресора.

Про це повідомила прес-служба Київради.

Йдеться про мораторій на передачу майна та земельних ділянок комунальної власності територіальної громади Києва у власність або користування юридичним особам, у статутних капіталах яких частка держави-агресора становить більше 25 відсотків, або кінцевим бенефіціаром яких є держава-агресор.

«Таке рішення насправді назріло уже давно. Мало того, переконаний, що подібну заборону потрібно встановити на всеукраїнському рівні. Тому дуже вірю в те, що всі українські міста візьмуть приклад зі столиці, і приймуть аналогічні рішення. Не виключаю, і навіть дуже сподіваюся, на такий розвиток подій, при якому прийняте сьогодні Київрадою рішення ляже в основу законопроекту, що заборонить продаж та передачу в оренду  української землі та майна представникам країни-агресора на загальнонаціональному рівні. Мусимо захищати Україну кожен на своєму рівні, на різних фронтах у цій гібридній війні!", - зазначив один із ініціаторів рішення, депутат Київради Олег Петровець.

Рішення підтримали 61 депутат Київради.