У Києві визначили райони з найбільшим забрудненням повітря

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kiew17 [ïðåîáðàçîâàííûé]

Столичні геофізики визначили у Києві райони з найбільшим забрудненням повітря. Про це повідомило видання Depo. Київ з посиланням на Центральну геофізичну обсерваторію імені Бориса Срезневського.

Всього у столиці було проаналізовано 16 постів спостереження. Якість повітря оцінювали за вмістом чотирьох забруднювальних речовин другого та третього класу небезпеки. Це — діоксид азоту, оксид азоту, формальдегід та діоксид сірки.

Найменш забрудненою ділянкою у Києві став проспект Науки. Найбруднішими ж районами столиці виявилися Деміївська площа, площа Перемоги та проспект Перемоги поблизу станції метро «Святошин».

Високим рівнем забруднення характеризувались також райони вулиць Каунаської, Семена Скляренка, Бессарабської площі, вулиць Академіка Стражеска, Олександра Довженка (поблизу метро Шулявка), Оболонського проспекту та бульвару Лесі Українки.

Підвищений рівень забруднення повітря фіксувався на Гідропарку, вулицях Інженера Бородіна і Попудренка.

Геофізики зазначають, що в порівнянні з березнем стан повітря дещо погіршився через зростання вмісту діоксиду і оксиду азоту та фенолу. При цьому, порівняно з квітнем 2018 року повітря стало чистішим. Тоді спостерігався вищий вміст формальдегіду, оксиду вуглецю, хлористого та фтористого водню.