Уряд покращив умови отримання житла у лізинг поліцейськими та службовцями цивільного захисту

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DIU

Кабінет Міністрів України покращив умови придбання житла у фінансовий лізинг поліцейськими та службовцями цивільного захисту. Відповідні зміни внесені до Положення про Національну поліцію та Порядку забезпечення Державною іпотечною установою поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу.

Як повідомили порталу Метри у ДІУ, вказаними змінами, зокрема збільшено нормативну площу житла, яку має право отримати родина лізингоодержувача, що є безумовно позитивним для поліцейських та службовців цивільного захисту.

Так, гранична норма житла, на яку може претендувати родина лізингоодержувача збільшена з 73,5 кв.м. до 94,5 кв. метра. Також в Порядку передбачено, що у разі перевищення нормативної площі житла вартість понаднормативної площі житла лізингоодержувач сплачує авансовим платежем за власний рахунок згідно з умовами договору фінансового лізингу. Таким чином, підвищення цієї норми дозволяє лізингоодержувачу заощадити кошти.