Антимонопольний комітет оштрафував забудовника столичного ЖК «Park Land» на 3 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
pl

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ "Скайпарк груп", який є забудовником столичного житлового комплексу Park Land на 3 млн грн. Про це повідомив голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький.

За словами Олексія Хмельницького причиною для штрафу став обман покупців при будівництві житлового комплексу Park Land, розташованого на вулиці Юнацька, 32 (мікрорайон Жуляни), у Солом'янському районі Києва.

«Киянка побачила у буклеті ЖК Park Land автостоянку біля будинку №16 і, м'яко кажучи, дуже здивувалася. Частина стоянки повинна розташуватися на ділянці, яка належить їй за правом приватної власності, і ніякого дозволу на розміщення об'єкта вона не давала. Більше того, ніхто не звертався до неї з пропозицією продажу землі. Це обурило громадянку, тому вона звернулася до Київського обласного відділення АМКУ», - написав голова Київського облтеруправління АМКУ у своєму блозі.

АМКУ звернулося до забудовника з проханням пояснити ситуацію. Забудовник зазначив, що забудова на цій ділянці не здійснювалася і будівництво автостоянки не планувалося.

"Земельну ділянку товариство планувало викупити у громадянки К., про що вело з нею переговори. Будувати на цій земельній ділянці ТОВ "Скайпарк груп" не планувало, планувало дозволити мешканцям ЖК Park Land паркувати на ній свої автомобілі. До громадянки К. ТОВ "Скайпарк груп" зверталося усно з пропозицією продажу ділянки, проте не було досягнуто домовленості щодо ціни", - зазначили у "Скайпарк груп.

Інших обґрунтувань стосовно поширення наведеної інформації в рекламних буклетах та на сайті товариство не надало. Отже, автостоянку в ЖК Park Land будувати навіть не планували.