Металеві стовпчики на тротуарах перед пішохідними переходами стануть обов’язковими

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
55

У проекті нових змін до ДБН “Вулиці і дороги населених пунктів” міститься обов’язкова вимога - влаштовувати на тротуарах біля пішохідних переходів захисне огородження, а саме - металеві стовпчики. Це необхідно для безпеки пішоходів і стосується як будівництва нових доріг, так реконструкції та капремонту існуючих.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

“Думаю, багато хто помічав, що на вулицях Києва та інших міст біля пішохідних переходів почали з’являтися спеціальні огородження - металеві стовпчики. Вони дуже потрібні, щоб підвищити безпеку пішоходів, адже у разі наїзду авто або іншої надзвичайної ситуації вони можуть притримати удар та зменшити наслідки аварії, тим самим врятувавши людям життя. Тому у нових змінах в ДБН щодо вулиць і доріг ми прописали обов’язковість їх влаштування на всіх тротуарах біля пішохідних переходів в одному рівні. Сподіваюсь, найближчим часом ця норма буде прийнята як обов'язкова”, - написав Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з проектом змін у ДБН, для безпечного перебування людей на тротуарах біля пішохідних переходів в одному рівні їх необхідно відокремлювати від проїзної частини шляхом встановлення обмежувального огородження 3 групи. Це металеві стовпчики.

Нагадаємо, що зараз вже діє аналогічна норма, відповідно до якої всі зупинки громадського транспорту мають обов’язково проектуватися із захисними огороджувальними стовпчиками.