В Україні збудують мережу єдиних Центрів безпеки в громадах

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
3

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України планує впровадження проекту з будівництва сучасних Центрів безпеки громадян у об’єднаних територіальних громадах. Такі Центри безпеки міститимуть в одній будівлі пожежну частину, екстрену медичну допомогу та поліцейський пункт.

Про це розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе у інтерв’ю виданню “Інтерфакс-Україна”.

“Є ідея створення єдиного Центру безпеки в громадах, який об'єднає пожежну, екстрену медичну допомогу і поліцію. Уже розроблений проект, і хочемо розробити мережу таких Центрів безпеки. Вони надаватимуть всю необхідну допомогу протягом 20 хвилин”, - сказав він.

Головною метою створення проекту є підвищення безпеки громадян у громадах та надання своєчасної допомоги у разі пожежі чи іншої надзвичайної ситуації. За словами Парцхаладзе, такі Центри безпеки також матимуть єдиний диспетчерський пункт для координації дій.

“Сьогодні за статистикою близько 2 тисяч людей гине у пожежах щороку, скоюється більше півмільйона злочинів. Ми маємо підвищувати безпеку людей у громадах та створювати належні комфортні умови для їх проживання та розвитку. Безпека - це пріоритет №1”, - резюмував заступник міністра.

Для ефективної реалізації проекту потрібно об’єднати зусилля Мінрегіону, Міністерства внутрішніх справ та ДСНС, Міністерства охорони здоров'я України та органів місцевого самоврядування.

Довідково:

Центр безпеки в територіальній громаді об‘єднує функції захисту від пожеж та надзвичайних ситуацій, громадської безпеки та екстреної меддопомоги з єдиною комунікацією.

Мета – цілодобове реагування на запит про екстрену допомогу – до 20 хвилин.