У Києві нарахували понад 70 незаконних житлових об’єктів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
nyg-val-1024x725

Наприкінці грудня 2014 року мер Києва Віталій Кличко оголосив про початок безкомпромісної кампанії по боротьбі з незаконними забудовами. І за 4,5 роки ця кампанія зазнала цілковитої поразки – кількість незаконних забудов на тлі популістських заяв місцевої влади про боротьбу з незаконним будівництвом лише збільшується. За приблизними підрахунками, в столиці кількість багатоквартирних житлових будинків, які побудовані незаконно (тобто, мають проблеми з оформленням будівництва) перевищує 70 об’єктів.

Про це заявила керівник сектору «Будівництво» Офісу ефективного регулювання (BRDO) Олена Шуляк.

Як зазначила Олена Шуляк, лише протягом першого півріччя 2018 року кількість багатоквартирних житлових будинків, які побудовані незаконно, збільшилась з 67 до 71. А є ще й понад 200 “мертвих” недобудов.

У той же час, за словами керівника сектору «Будівництво» BRDO, поодинокі випадки демонтажу все ж відбувалися. «Можна згадати про демонтаж 2-х поверхів будівлі на Десятинній у 2015 році, “косметичний” демонтаж ЖК “Мозаїка” на Стратегічному шосе у 2016. Тобто – подекуди щось відбувається. Але системно – ні. Тут варто згадати про “будинок-монстр” на Подолі, який вже став чи не символом безкарності та безвідповідальності», – уточнила Олена Шуляк.