В рамках нової програми Київська облрада планує забезпечити житлом 455 сімей

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Київська обласна рада затвердила Програму доступного житла в Київській області на 2019-2023 роки. В рамках цієї програми планується забезпечити житлом 455 сімей.

Відповідно до оприлюдненого тексту Рішення Київської облради, програму спрямовано на розв’язання як житлових проблем громадян, які зареєстровані та постійно проживають на території Київської області, перебувають на квартирному обліку та потребують поліпшення житлових умов, так і підтримки будівельної галузі та житлового будівництва шляхом формування платоспроможного покупця на ринку житла.

Реалізовуватимуть програму за двома напрямками:

1) шляхом надання  державної  підтримки, яка полягає у сплаті за рахунок коштів обласного, районних, міських (міст обласного підпорядкування) районних бюджетів:

30 % вартості  будівництва (придбання) доступного житла;

50 % вартості будівництва (придбання) доступного житла (для сімей учасників АТО або внутрішньо переселених осіб).

2) шляхом надання пільгових іпотечних житлових кредитів на будівництво (придбання) доступного житла (відповідно до Положення про порядок і умови надання пільгових іпотечних кредитів на будівництво (придбання) доступного житла громадянам, які зареєстровані та проживають на території Київської області).

Виконання Програми передбачається здійснювати  в два етапи, строк дії Програми встановлено до 2023 року. Фінансувати її збираються з обласного, державного бюджетів та бюджетів міст обласного значення. Загальна сума становить 363 990 тис. гривень.