Між Києвом і Одесою побудували мережу швидкісних автозарядних станцій

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
elektrozariadka

На Одеській трасі побудували мережу швидкісних зарядних станцій для електроавтомобілів. Завдяки їм відстань між Києвом і Одесою тепер можна подолати на електромобілі всього з парою зупинок на каву тривалістю від 20 до 40 хвилин. Про це порталу МЕтри повідомили в Департаменті комунікацій компанії ДТЕК.

Як відзначили в ДТЕК, компанія встановила чотири швидкісних зарядки на Одеській трасі на відстані 100-150 км одна від одної у зручних локаціях:

  • на парковці готельно-ресторанного комплексу «Золота Підкова», с. Чупира Київської області, в 100 км від столиці;

  • на заправці SOCAR, с. Ропотуха Черкаської області (поруч з Уманню);

  • на заправці Shell, с. Настасіївка Одеської області, в 130 км від Одеси;

  • на паркінгу супермаркету METRO в Одесі (вул. Аеропортівська, 29).


«Малий запас ходу електромобілів без швидкісної підзарядки робив їх заручниками великих міст, де в основному сконцентровані швидкі зарядні станції. Можливості подорожувати Україною були обмежені. Тепер можна доїхати до моря або в столицю, зробивши кілька зупинок на підзарядку і каву. Наші станції потужністю 50 кВт за 20-40 хвилин заряджають акумулятор автомобіля до 80%», – розповів керівник проекту мережі STRUM Ігор Ковальов.

Знайти вільну заправку в столиці або на трасі можна через додаток STRUM Charging для смартфонів. Мультиформатні станції останнього покоління від європейського виробника АВВ здатні забезпечити зарядку будь-якого електромобіля (безпосередньо або через адаптер) і одночасно заряджати дві машини. Безпека, в тому числі для батареї авто, гарантується наявністю повного пакету міжнародних сертифікатів.

«Подорож зі столиці до моря обійдеться в середньому від 300 до 600 грн. Але українці не тільки хочуть економити, а й замислюються над екологічними перевагами цього виду транспорту. Розвиваючи інфраструктуру STRUM, ми допомагаємо їм зробити вибір на користь електромобілів», – повідомив Ігор Ковальов.

До кінця цього літа мережа STRUM виросте до 23 швидкісних зарядних станцій. 10 станцій вже рік працюють у Києві на паркінгах найбільших торгових і бізнес-центрів. Ще 13 станцій будуть встановлені з червня по серпень. Обсяг інвестицій ДТЕК у розвиток зарядної інфраструктури вже склав більше 20 млн грн., а після завершення установки станцій на трасах зросте до 30 млн грн.