Закінчено розслідування справи Войцеховського: встановлено захоплення ділянок під 40 об’єктів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Voicehovsky-1Генеральна прокуратура закінчила досудове розслідування кримінальної справи Анатолія Войцеховського, відомого великою кількістю будівельних скандалів. Про це на своїй сторінці у  Facebook  повідомив перший заступник голови ГПУ Дмитро Сторожук.

«На сьогоднішній день слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Войцехівського А.П. та ще двох співучасників – керівників підконтрольних йому підприємств у вчиненні у складі організованої групи кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 28, ч. ч. 3, 4 ст. 197-1, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України. Наразі з матеріалами справи відповідно до вимог ст. 290 КПК України ознайомлюються підозрювані та їх адвокати, після чого обвинувальний акт буде передано до суду» - йдеться в повідомленні Дмитра Сторожука.

Слідству вдалося встановити, що Войцехівський А.П. у співучасті з іншими особами у 2004-2013 роках придбав частки у статутних капіталах низки підприємств (у 2014 році окремі з них переоформлені на підставних осіб).

За допомогою зазначених підприємств злочинне угрупування самовільно захопило земельні ділянки під будівництво 40 об’єктів.

Також встановлено непоодинокі фактів повторного продажу квартир в житлових будинках, вже реалізованих іншим громадянам.

Окремі об’єкти будівництва введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів, незаконно реєструються в Державному реєстрі нерухомого майна.

Встановлені порушення мали місце під час будівництва у Києві ЖК «Перлина Троєщини» (вул. М.Закревського, 42А), БЦ «Домініон де люкс» (вул. Ушинського, 40), ЖК «Мега Сіті» (вул. Харківське Шосе, 19 і 19-А), ЖК «Сосновий Бір» (квартал вул. Олевської, Клавдієвської, Бахмацької).

На самовільно захоплені земельні ділянки, об’єкти будівництва, майно Войцехівського А.П. вартістю близько 200 млн. грн. накладено арешт.

Крім цього, перший заступник голови ГПУ  зазначив, що продовжується розслідування фактів самовільного захоплення решти земельних ділянок, використання їх у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів в будівництво під виглядом продажу квартир в незаконного побудованих житлових будинках, ухилення від сплати податків.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України 15 липня повідомила про затримання керівника групи будівельних компаній,  відомої як "Укогруп", Анатолія Войцеховського за підозрою в організації та керівництві організованою групою для самовільного зайняття земельних ділянок у місті Києві, використання їх у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів в будівництво, ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн.

Пізніше, як стало відомо, за Анатолія Войцеховського було внесено заставу.