У Києві викрили спробу «поцупити» земельну ділянку вартістю 34 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
прокур

Київська місцева прокуратура вимагає через суд поновити права держави на земельну ділянку по вул. Новопольова вартістю понад 34 млн грн.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

«В рамках розслідування кримінального провадження встановлено, що земельна ділянка площею 0,9223 га, перебуває у державній власності та закріплена на праві постійного користування за Державним університетом інфраструктури та технологій. Рішення про її відчуження Київською міською державною адміністрацією, як розпорядником землі державної власності, не приймались. Разом з цим, на підставі підробленого свідоцтва про придбання нерухомого майна з прилюдних торгів та на підставі ухвали одного з районних судів Херсонської області земельна ділянка вибула із власності держави на користь фізичних осіб», - йдеться у повідомленні.

Захищаючи інтереси держави, місцева прокуратура звернулась до Солом’янського районного суду міста Києва з позовом в інтересах держави в особі Київської міської державної адміністрації, Міністерства освіті і науки України та Державного університету інфраструктури та технологій про скасування рішень про державну реєстрацію права власності на вказану земельну ділянку.

Також, тривають активні слідчі дії у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом шахрайського заволодіння державною власністю з метою притягнення винних осіб до відповідальності.