На Київщині притягують до відповідальності забудовника за несплату 4,2 млн. грн. пайового внеску

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
prokuratura

У Київській області прокуратура притягне до відповідальності директора підприємства, що веде будівництво у місті Буча, за несплату 4,2 млн. грн. пайового внеску на розвиток інфраструктури міста. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

«Ірпінський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області повідомив про підозру директору підприємства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 192 (заподіяння майнової шкоди у великому розмірі шляхом обману за відсутності ознак шахрайства) КК України», - йдеться у повідомленні.

Зокрема встановлено, що вказаний керівник підприємства, з метою ухилення від сплати пайового внеску, подав до інспекції державного-архітектурно будівельного контрою у Київській області декларацію про готовність об’єкта будівництва (виробничо-складські приміщення) для введення в експлуатацію.

Однак, всупереч вимог ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» підозрюваний повинен був сплатити пайовий внесок на розвиток інфраструктури міста Буча, де здійснював будівництво, в розмірі понад 4,2 млн грн, які так і не сплатив.

Досудове розслідування триває.