Місцевій владі доведеться заборонити забудову зелених зон

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1111

Для того, щоб унеможливити забудову в цінних ландшафтних, рекреаційних та озеленених зонах, органи влади на місцях повинні якомога швидше вносити зміни в актуальні генеральні плани населених пунктів та ввести окремий розділ, де чітко окреслені зелені зони, в межах яких заборонене будівництво - так звані “зелені лінії”.

Про це розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

“Ми ввели нові державні будівельні норми щодо планування і забудови територій. Приміром, з'явилося таке поняття, як "зелена лінія" – це фактично окреслення всіх зелених зон, в яких будівництво забороняється. Щоб не було конфліктів, коли забудовнику дозволяють будувати в таких місцях. І міста повинні вже змінювати генеральні плани і вводити нові розділи з цими лініями обмеження”, - сказав заступник міністра під час свого інтерв’ю “РБК-Україна”.

Це дозволить, у першу чергу, зберегти озеленені території від хаотичної забудови, а також зробити гармонійним вигляд українських населених пунктів із зеленими зонами.

ДБН “Планування і забудова територій” набув чинності 1 вересня 2018 року і вперше ввів обов’язкові обмеження забудови в населених пунктах. Окрім “зелених ліній”, це “блакитні лінії”, які регулюють силует забудови і обмежують її за висотністю. А також “жовті лінії”, які введені з метою безпеки у разі можливого руйнування будівель.