Злочинці ЛНР привласнювали комунальне майно у Києві

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
сбу

Служба безпеки України викрила масштабний механізм із привласнення у Києві комунального майна в особливо великих розмірах в інтересах бойовиків. Про це повідомила прес-служба СБУ.
«Оперативники спецслужби задокументували, що група осіб з використанням реквізитів Брянківського міського суду Луганської області, що знаходиться на тимчасово окупованій території, підробила низку судових рішень, на підставі яких здійснювалась незаконна перереєстрація комунального майна в українській столиці», - йдеться в повідомленні СБУ.

Незаконно відчужене нерухоме майно, яке переважно знаходиться в історичному центрі міста реалізовувалось афілійованим комерційним компаніям, засновниками яких були організатори оборудки.

За результатами проведених заходів, організатору схеми оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до кримінальної відповідальності всіх фігурантів справи.
У межах кримінального провадження будуть накладені арешти на незаконно відчужене майно та ініційовані судові позови органів прокуратури з метою повернення його у комунальну власність.