Житлову висотку біля столичного ВДНГ можуть ввести в експлуатацію за рішенням суду

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
ВДНГ

Окружний адмінсуд м. Києва зобов’язав Державну архітектурно-будівельну інспекцію України видати ТОВ «Спортбізелект» сертифікат про введення в експлуатацію багатофункціонального комплексу на вул. Васильківській, 100-а у Києві.

Забудовник ще в лютому отримав відмову у видачі сертифіката про введення в експлуатацію через те, що фірма не надала всі необхідні документи.

Суд же зазначив на те, що, підставою для видачі сертифікату є заява замовника та акт готовності об’єкта до експлуатації. Також суд вказав, що ДАБІ у своїй відмові не вказала, які документи не були надані «Спортбізелектом».

"У відзиві представник відповідача стверджує, що під час огляду об`єкта Департаменту не було надано документів, при цьому, останнім не надано суду жодного доказу на підтвердження вказаних обставин", - йдеться у судовому рішенні.

У суді зауважили, що під час розгляду питання прийняття в експлуатацію об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів зі значними (СС3) наслідками, ДАБІ має право, зокрема, призначати експертизу, одержувати проектну та виконавчу документацію, отримувати матеріали, відомості, довідки, пояснення з питань, що виникають під час огляду об’єкта, та залучати в разі потреби різні органи.

Таким чином, окружний адмінсуд Києва дійшов висновку про протиправність висновків ДАБІ щодо неподання «Спортбізелектом» документів, необхідних для прийняття рішення про видачу сертифіката.

На це рішення ДАБІ України подала апеляційну скаргу.

Нагадаємо, Київрада прийняла у жовтні 2013 року рішення про передачу ТОВ «Спортбізелекту» в оренду ділянки 1,05 га на вул. Васильківській, 100-а для будівництва торгово-офісного центру.