Уряд розгляне звільнення Віталія Кличка з поста мера

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Klichko

Кабінет міністрів України розгляне питання про погодження звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка на найближчому засіданні. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі Радіо НВ.

«Відповідно до Конституції всі голови обласних держадміністрацій складають свої повноваження перед новообраним президентом України. Історія проходить абсолютно логічно ... Так чи інакше, він складає свої повноваження, а далі питання призначення, призначить президент Кличко або не призначить. Я не можу сказати, я на цю тему з президентом не говорив», - заявив прем'єр.

Володимир Гройсман повідомив, що питання щодо погодження звільнення Віталія Кличко буде винесено на найближче засідання уряду для розгляду. При цьому Прем'єр-міністр акцентував увагу на тому, що звільнення голови міської адміністрації знаходиться в компетенції президента.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило два досудових розслідування проти мера Києва Віталія Кличка з приводу можливих земельних махінацій. Предметом розслідування є укладений в листопаді 2018 року договір оренди земельної ділянки для обслуговування та експлуатації адміністративного будинку на вул. Ямській, 23-Б у Голосіївському районі Києва з компанією «Техномонтажплюс». Друга справа проти Віталія Кличка стосується угоди КМДА з ТОВ «Роялті Тетрабуд», що отримала 0,14 га землі на столичному проспекті Перемоги для будівництва та експлуатації житлового будинку. У свою чергу, Віталій Кличко звинувачення відкидає.