Генпрокуратура не дала забудувати 2,7 га національного природного парку «Голосіївський»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
prokuratura

Органи прокуратури оскаржили в суді дозвіл Київської міської ради на забудову частини національного природного парку «Голосіївський». Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

«Органами прокуратури на захист інтересів держави здійснено вступ у справу про визнання незаконним рішення Київської міської ради, за яким із державної власності вибуло 2,7 га особливо цінних земель у м. Києві», - йдеться у повідомленні.

Так, спірним рішенням Київської міської ради комерційній структурі протиправно дозволено будівництво офісних комплексів із готелями, закладами громадського харчування та паркінгами на землях національного природного парку «Голосіївський».

Під час реалізації функції представництва інтересів держави в суді прокурором доведено, що оскаржуване рішення органу місцевого самоврядування прийнято з порушенням норм Земельного кодексу України, Закону України «Про природно-заповідний фонд» та позбавляє український народ правомочностей власника особливо цінних земель.

Верховний Суд 25 липня погодився з доводами прокурора та підтвердив незаконність оспорюваного рішення Київської міської ради, яка була встановлена судом апеляційної інстанції.