З Держфонду регіонального розвитку профінансують 109 проектів у сфері медицини та соцзахисту на 1,3 млрд. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
лікарні2

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України продовжує реалізацію важливих проектів у регіонах в рамках фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Відтак Мінрегіоном схвалено фінансування 109 проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів у сфері охорони здоров’я та соцзахисту на суму майже 1,3млрд грн.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Ще понад 100 нових проектів у сфері медицини та соцзахисту буде профінансовано у цьому році за рахунок Державного фонду регіонального розвитку - ДФРР. Це будівництво, реконструкція, капремонт та закупівля необхідного обладнання в лікарні, клініки та поліклініки, перинатальні та рекреаційні центри, амбулаторії та інші медзаклади, а також ремонт і реконструкція дитячих будинків та інших об’єктів», - написав Лев Парцхаладзе на своїй сторінці Facebook.

В цілому вже схвалено фінансування з ДФРР на реалізацію 707 проектів регіонального розвитку у всіх областях України. Це будівництво і реконструкція шкіл і дитячих садків (277 проектів), закладів охорони здоров’я та соцзахисту (109 проектів), культури (38 проектів), спорту (131 проект), дорожньо-транспортної інфраструктури (47 проектів), водопостачання та водовідведення (50 проектів) та інші важливі регіональні проекти.

Крім цього, сьогодні у регіонах України за рахунок субвенції з державного бюджету на сільську медицину триває активне будівництво сучасних сільських медичних амбулаторій для підвищення якості і доступності медпослуг у сільській місцевості. “Наразі вже майже 100 амбулаторій побудовано у різних селах і селищах по всій території України. Всього наразі затверджено фінансування будівництва 561 такого об’єкту. І ми плануємо збільшувати цю цифру в подальшому”, - зазначив заступник міністра.

Реалізація цього проекту передбачає будівництво сучасних будівель нових медамбулаторій, закупівлю необхідного обладнання для лікарів, а також створення умов для проведення телемедицини.