Ринок складської та логістичної нерухомості столичного регіону поступово розвивається

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
nov

Динаміка розвитку складського та логістичного сектору нерухомості в Києві та передмісті залишається низькою, хоча поступово поліпшується в порівнянні з 2018 роком. У першому півріччі 2019 року нова пропозиція в секторі склала близько 16,8 тис. кв. м та перевищила аналогічний показник за перше півріччя 2018 року. Про це йдеться у аналітичному звіті щодо столичного ринку логістичної нерухомості компанії Cushman & Wakefield Ukraine.

Аналітики Cushman & Wakefield Ukraine зазначають, що обсяг нової пропозиції залишається недостатнім та у поєднанні з посиленням попиту на оренду утримує вакантність на низькому рівні, збільшуючи тиск на орендні ставки в найпопулярніших об'єктах. На кінець другого кварталу 2019 року первинна вакантність зменшилася до 1,9%, тоді як орендні ставки зросли до 4-5 доларів за кв. м на місяць.

"У першому півріччі 2019 року на ринку складської та логістичної нерухомості спостерігалася тенденція до зниження вакантності та зростання орендних ставок на найкращі складські приміщення, яка імовірно продовжиться, зважаючи на стійкий попит орендарів та низький рівень пропозиції (за умови відсутності шокових явищ в економіці України)", - сказала Марта Костюк, керівник департаменту аналітики та консалтингу з питань девелопменту, Cushman & Wakefield Ukraine.